skip to Main Content
Skriv til hej@nanak.dk eller ring 29923777

Komfortzonen, hvorfor er det så ubehageligt at komme ud af den?

Hver gang vi kommer ud af vores comfortzone, så føles det ikke særlig rart og så er det nemt at løbe tilbage til trygheden og alt det vi kender.

Det giver god mening, at det på engelsk hedder UNconfortable. Det er Ubehageligt. Komfortzonen kunne også kaldes Behageligheds-zonen. Det bliver Ubehageligt når vi kommer ud af vores trygge og sikre zone.

Men ubehaget er som regel kun i en periode. Det behøver ikke at betyde at det er en forkert retning vi går i. Det er blot egoet der passer på os, fordi egoet ønsker ikke forandring.

Nana K sjælelæsning komfortzone citat selvudvikling

Når du stepper op, udvikler dig eller bare gør noget der er anderledes end du plejer. Ja, så kan det føles ubehageligt og underligt.

Det er så nemt at falde tilbage til det gamle, at gøre som man altid har gjort. Det føles bare mere behageligt.

Men hvis du gør det du altid gør, får du det som du altid har haft det. Den har du hørt til hudløshed. Men det er så sandt.

Så når du gør noget du ikke plejer at gøre, vil du mærke ubehaget og så er det her at du skal forsøge at blive i ubehaget. Blive ude af komfortzonen. Det var ikke evigt. Hold ud.

Det gode er, at jo længere tid du er ude af komfortzonen, jo større vil zonen blive. Komfortzonen udvider sig.

Det er så meget skrevet til mig selv det her. Jeg tror de fleste selvstændige kender det at skulle ud af komfortzonen jævnligt. Særligt hvis der ikke rigtig er flow i ens business, så er det nødvendigt at gøre noget nyt og noget andet end man plejer.

Mit ubehag varer som regel i et par dage. I hvert fald det ubehag der startede med at være der. Jeg har fået det råd, at hvis det føles ubehageligt at gøre noget nyt og være ude af komfortzonen, så gør noget endnu mere vildt. Tag endnu flere nye beslutninger, kom endnu mere ud af komfortzonen. Så vil det første der føltes ubehageligt ikke føles som noget særligt. 🙂

Jeg tror, at jeg har vendt ubehaget af at være ude af min komfortzone til min drivkraft, min juice. Jeg kan mærke at min sjæl sitre af spænding når jeg gør noget nyt. Så det gør jeg efterhånden tit. Så ja, jeg har det jævnligt lidt underligt. 😀 Men det er ikke farligt, bare spændende, og udviklende.

Har du gjort noget udenfor din komfortzone for nylig?

Jeg ved godt at det ikke altid er nemt. Men prøv at gør en lille smule anderledes hver dag. Tag en anden rute på arbejdet. Spis noget andet end du plejer. Hør noget ny musik. Sig “Jeg elsker dig” hvis du ikke plejer at gøre det.  Eller tag en beslutning du har udsat længe. Du ved selv hvad det skal være.

Enten gror man, eller også er man i sin komfortzone. Man kan ikke være begge steder på én gang.

Back To Top
Verified by MonsterInsights