skip to Main Content
Skriv til hej@nanak.dk eller ring 29923777

Når de mindste ting kan tricke

Mit fulde navn er Nana Klitgaard Danscher. Da jeg var barn var Nana et navn der ikke var så almindeligt og det er tit blevet stavet Nanna, og Klitgaard med Å, altså Klitgård. I mange år blev jeg ked af det, når mit navn blev stavet forkert, for jeg fik det til at betyde, at de ikke så mig som den jeg rigtigt er.

Mit hoved kunne godt forstå at det kunne være ubetydeligt og svært for nogen at se at det blev stavet Nana. Men et af mine temaer i mit liv, har været at jeg har følt mig ubetydelig og usynlig. Så navnet blev et slags “bevis” på at jeg stadig ikke blev set som den jeg rigtigt er, eller at jeg er så ubetydelig for andre, at de ikke gør sig umage med at stave mit navn rigtigt.
MEN det kunne mine følelser ikke helt finde ud af i mange år, og jeg følte et stik i hjertet hver gang jeg så Nanna på skrift. 


I de sidste 33 år, har jeg arbejdet med min indre udvikling, og forløst mange traumer og det betyder ikke så meget med navnet længere. Det eneste er, at det kan være svært for folk at finde mig, når de Googler. Særligt i forhold til da jeg for nyligt var i radioen, P1, i programmet “Tag dig sammen”, hvor DR havde stavet mit navn Nanna. Jeg har netop talt med en ny klient, der havde svært ved at finde frem til mig, men hun ville ikke give op og fandt mig til sidst. Men der kan være mange der giver op. Men jeg tror på, at dem der skal finde mig nok skal finde mig.


Jeg er fuldstændig bevidst om hvor følelserne af ubetydelighed kommer fra. Det er en sammensætning af de små og store traumer jeg har oplevet i mit liv, der har formet den jeg er. Jeg er taknemmelig for at jeg har oplevet netop de traumer, for det gør mig til den jeg er. 

Normalt tænker man på traumer som biluheld og dødsfald. Det er det også. Men ganske små oplevelser, som udefra virker helt ubetydelige, kan sagtens sætte sig i den enkelte som et trauma. Et større eller mindre trauma får en til at beslutte at “sådan er det”.

Og bliver efterhånden ens indre sandhed. Det kan være “Ingen kan lide mig”, “Verden er ond”, “Jeg er ikke god nok”, “Jeg kan ikke være mig selv, og skal lave mig om for at andre skal kunne lide mig” osv.


Det bliver de små sætninger der kører i ring indeni og bliver hæmmende for hele ens liv. For det er ikke sandt. For du er lige som jeg, helt unik og samtidig en del af den fælles universelle bevidsthed. Det har vi tit brug for hjælp til at indse og hjælp til at få forløst de indre sætninger, der er blevet vores indre sandhed. 


Hvis du har brug for hjælp til at få øje på de sætninger du ubevidst fortæller dig selv hele tiden, som hæmmer dig, og hjælp til at få forløst små og store traumer på en dyb og spirituel måde, så er jeg her for at hjælp dig. 

For eksempel med samtale-terapi over Zoom eller i min klinik i Rødovre.

Se tider i min kalender her

Nana med over 40 år imellem

Back To Top
Verified by MonsterInsights