skip to Main Content
Skriv til hej@nanak.dk eller ring 29923777

Brug din cyklus som guide

Du kan bruge din cyklus til at blive mere bevidst. Hvis du følger din cyklus, kan du tilpasse dig kroppen og opleve mere balance. 

Det siges, at der er fire årstider i kvindens cyklus

Vinter er, når man har menstruation. er, når man har menstruation. 

Forår er efter menstruation og hen mod ægløsning. 

Sommer er, når man har ægløsning. 

Efterår er tiden op til menstruation. 

Hver årstid er lige vigtig og der er ingen periode, der er bedre end de andre. Der er bare forskellig visdom i hver årstid, som du lige så godt kan lære at kende, for at få det meste ud af din feminine energi. 

Vinter 

Kvindens vinter i cyklus handler om at sætte tempoet ned, give slip, være stille og mærke efter. Det er i denne periode, du lettere kan komme i kontakt med dit indre. Det kan også være udfordrende, hvis du har nogle ting, du helst ikke vil kigge på. Du kan opleve, at du mister noget filter, så du føler ting stærkere. Du bliver måske lettere irriteret over det, der har brug for at blive ændret og siger tingene mere lige ud, end du måske plejer at gøre. Men tiden er genial til at give slip på gammel følelsesmæssig bagage og sætte dig selv fri. Det er også en god tid at planlægge resten af måneden. 

Seksuelt kan du være mere indadvendt og have lyst til at passe på dig selv. Du har måske lyst til, at din krop skal være i fred, for at lade op til næste periode. Det er helt ok. Se, om du kan komme ned i gear og pleje dig selv ekstra meget i denne periode. 

Forår 

Efter vinter kommer forår. Tid til at folde livet ud igen. 

Foråret i din cyklus starter, når du ikke bløder længere. Foråret byder på nysgerrighed, nye idéer og ny energi. Det er også i foråret, at du naturligt bliver mere modig, får større selvtillid og lyst til at prøve noget nyt. I forhold til seksualitet er det et godt tidspunkt at prøve noget nyt, hvis du har lyst til det. 

Hvis du alligevel føler dig drænet i dit forår, kan det tyde på, at du ikke har passet nok på dig selv i vinterperioden. Du kan plante frø i denne periode. Nye idéer, ny partner, nye begyndelser osv. Efter menstruationen kan G-punktet godt være mere følsomt end resten af måneden. Derfor kan det være en fordel at berøring er blidere. I det hele taget har du måske lyst til mere nænsom sex i denne periode. 

Sommer 

Sommeren er nok den mest energiske periode i hele cyklussen. Det er her, østrogenniveauet topper og der kommer endda også lidt testosteron, som gør os mere vovede. Selvtilliden er i top, vi er mindre selvkritiske, kommunikerer bedre, er mere kreative og mere tiltrækkende. 

Hvis du skal planlægge at holde foredrag, skal til jobsamtale eller andet, der kræver, at du præsterer, er sommeren optimal. I sommerperioden har du naturligt ekstra lyst til sex, da ægget er klar til at blive befrugtet. Du kan føle dig mere legende og fri og tænker ikke så meget på, hvad andre mener om dig. Det er en ideel tid at finde en partner, eller genopbygende det forhold, du allerede har. 

Efterår 

I efteråret har du større trang til at få afsluttet ting, rydde op og ordne. Du kan få lavet det, der står på dine lister. Det er også den tid, hvor du kan opleve at blive mere irriteret og vred, end du plejer. Det handler både om, at mængden af hormonerne progesteron og østrogen i din krop falder meget og om, at du har brug for ekstra tid alene eller for at være sammen med nogen, du virkelig kan slappe af og være dig selv sammen med. Det kan være nogle reelle ting, der gør, at du er ekstra irriteret i efterårsperioden. I de andre årstider er du bare bedre til at holde det inde eller se igennem fingrene med det og acceptere det. Det er dog ekstra svært i efteråret. 

Måske er det tid til, at få du får lavet nogle klare linjer i forhold til nogle af dine relationer og vaner? I starten af cyklussen byggede livmodervæggen sig op til at kunne modtage et befrugtet æg. Nu brydes den ned og der kan samtidig være andre ting i dit liv, der brydes ned. 

Seksuelt kan du blive mere fanden-i-voldsk og du kan have lyst til vildere og voldsommere sex i denne periode, med mindre du altså er ekstra irriteret på din partner. Måske vil det hjælpe at have sex netop nu? 

Læg mærke til, hvordan dine forskellige årstider er og lær dig selv bedre at kende. (Kilde: cyklusvisdom.dk/arstider-i-din-cyklus).

Back To Top
Verified by MonsterInsights