skip to Main Content
Skriv til hej@nanak.dk eller ring 29923777

Skal man stræbe efter at være glad hele tiden?

  
Nej det synes jeg ikke at man skal.
Men jeg synes godt, at man kan stræbe efter, at have det ok det meste af tiden.
  
Det er en del af livet, at det går op og ned. Nogle dage er glade og positive og andre dage er tunge og ikke så opløftende. Og som kvinde, kan følelserne sagtens svinge fra time til time på en dag.
  
Jeg har haft lange perioder af mit liv, hvor jeg har været ret depressiv. Sådan mange dage og uger, hvor jeg følte mig tung og grådlabil hele tiden. Det var mest i mine helt unge dage. Men tendensen til tungsind kan jeg stadig mærke nogle gange. Men slet ikke som dengang.
  
Jeg havde så mange følelser som jeg havde lukket ned for og aldrig fået udtrykt og bearbejdet. De havde hobet sig op fra min folkeskoletid og da jeg endelig gik ud af folkeskolen, var jeg lettet. Men de gamle følelser havde hobet sig op indeni mig og jeg anede ikke hvad jeg skulle gøre ved dem, andet end bare at forsøge at navigere i mit liv, med hele baggagen. Dengang vidste jeg ikke noget om selvudvikling, og at man faktisk godt kan slippe af med ophobede følelser.
Nana 5 år, første skoledag
Det fandt jeg først ud af næsten 20 år senere, for der var der så mange følelser der var ophobet og ubearbejdet, at jeg ikke kunne rumme flere.
  
Jeg gik i gang med selvudvikling på alle mulige måder. Tog en coachuddannelse blandt andet. Stille og roligt fik jeg skrællet så mange lag af, så jeg kunne begynde at trække vejret lidt mere frit.
  
Men det gik mange år med at opdage, mærke, bearbejde og forløse gamle ophobede følelser.
  
Jeg ved ikke om man nogensinde bliver helt færdig. Det tror jeg ikke. Men jeg kan mærke på mig selv, at jeg virkelig har gravet dybt, for jeg har det rimelig neutralt for det meste. Jeg kan stadig blive overvældet og tricket, men det går langt hurtigere over igen. Fordi jeg ved hvad skal skal gøre ved mine følelser og hvordan jeg forløser det fra fortiden, der føles som nutiden.
 
Det er nemlig tit sådan, at det man oplever som provokerende, sårende eller lign. tit ubevidst minder en om en lignende følelse fra ens barndom eller ungdom. Det er med de følelser man reagerer. Det er som om, at man mærker al smerten fra fortiden i den nutidige situation.
  
Hvis man har forløst smerten fra fortiden, vil den samme situation fra nutiden ikke føles så ubehagelig. Måske vil man ikke engang lægge mærke til det. Men så længe vi har bearbejdede følelser fra fortiden, vil de en gang imellem blive tricket i nutiden.
  
Jeg har samlet det bedste og mest effektive fra alle mine år med selvudvikling, og lavet et mini-kursus/kid, som jeg selv tager frem hver eneste gang jeg mærker en følelse der er ubehagelig, og som jeg gerne vil kikke nærmere på og forløse.
  

Så sent som i går brugte jeg den.

  
Jeg vågnede med en følelse af irritation. Jeg var bare irriteret. Det hele var lidt irriterende og følelsen fyldte hele min krop synes jeg. Jeg kunne ikke rigtig komme ud af den følelse. Jeg var bare irriteret. Jeg kunne heller ikke se nogen grund til at være irriteret.
  
Så kom jeg i tanke om mit kid – Opløs ophobede følelser.
  
Jeg lavede øvelsen, jeg græd flere gange, jeg mærkede irritationen, jeg fandt ud af hvor den kom fra og så lyttede jeg til den guidede meditation der hjalp mig med at forløse den ubehagelige oplevelse fra fortiden, der var skyld i min irritation i nutiden. Det hele på under en time. Og efter det, så var irritationen helt væk og jeg fik plads til ny energi og nye ideer.
  
Vildt effektivt. Det behøver ikke at tage længere tid.
  
Det er nu 3 gang jeg bruger den process på 2 uger. Jeg kan bruge den igen og igen, hver gang jeg har en følelse jeg ikke har lyst til at have. I stedet for at pakke den væk og lukke ned for den. Så undersøger jeg den og “bliver færdig” med den. Jeg integrere den i mig ved at heale det følelsen ville fortælle mig eller gøre mig opmærksom på. Jeg omskriver min egen fortid, følelse efter følelse, med denne her teknik (der også er den del af teorierne fra min viden om akasha arkivet).
  
Back To Top
Verified by MonsterInsights