skip to Main Content
29923777 hej@nanak.dk

Pludselig var jeg 5 år igen

Lige nu føler jeg mig som en lille pige på 5 år! Lille og bange og såret. Bange for de voksne, bange for autoriteterne, bange for at gøre noget forkert og bange for at få skældud uden at forstå hvorfor.

Alt det blev udløst fordi jeg i dag skulle ringe til en jeg ikke kender. En voksen. Hun er endda sød og vil gerne hjælpe mig. Men jeg har aldrig været glad for at tale i telefon. Særligt ikke med nogen jeg ikke kender. Jeg kan bedst lide når jeg kan se folks ansigtsudtryk. Måske er det fordi jeg tidligt har lært at jeg helst skal kunne tyde ansigtsudtrykket på den jeg kommunikerer med for at forstå dem?

Jeg husker tydeligt en matematiklærer jeg havde i de større klasser i folkeskolen. Han var ekstremt sarkastisk og talte altid nedladende til mig og de andre elever. Jeg forstod ham virkelig ikke og anede ikke hvornår det blev min tur til at blive drillet (for mig føltes det som at blive hånet og mobbet og nedgjort)

Jeg ringede ikke til hende jeg skulle i dag. Min mand spurgte til aften om jeg havde ringet … Av! Jeg kunne mærke et stort ubehag vokse indeni mig. Jeg kunne vælge at gøre som jeg har gjort så tit, ignoreret følelsen og dulmet den væk ved feks at kikke på min telefon eller spise et eller andet selvom jeg ikke var sulten. Men jeg valgte at mærke følelsen. Hvad var det for en følelse? Det kunne jeg ikke lige mærke … Hvad mindede det om? Hvad handlede det om? Det var rigtig svært at finde ud af hvad det var …

Det gode var at jeg havde lukket op for følelsen. Ikke lagt låg på. Jeg havde åbnet op for gerne at ville mærke hvad det handlede om og så skete der noget. Ligesom når man søger efter noget på computeren og man laver noget andet på skærmen imens, så leder computeren i baggrunden. Pludselig blev jeg overvældet af en stor klump af frygt og angst for skældud. Jeg følte mig som en 5 årig med alle de følelser som jeg skrev i starten her.

Hun er så lille og følsom. Hun bliver så hurtigt overvældet. Der er så mange andre børn og de råber så højt og det hele går så hurtigt. Jeg er langsom. Jeg er eftertænksom og skal mærke efter i min mave før jeg svarer. Sådan var jeg og sådan er jeg også indeni.

Nana 5 år, første skoledag

Jeg har haft lov til at være migselv i mine første 5,5 år. Hjemme og i børnehaven. Men så startede jeg i skole. Alt var så voldsomt for mig og der var slet ikke plads til at være mig. Jeg blev nødt til at gøre mig hurtigere for at nå at spise min frokost. Slut med at nyde min mad. Jeg blev nødt til at svare hurtigere når jeg blev spurgt, uden at jeg kunne nå at mærke efter. Jeg blev nødt til at lave mig om. Lægge låg på min store følsomhed. Ellers kunne jeg ikke være i skolen for larm og kaos. Jeg blev nødt til at opbygge en skal omkring mig for at beskytte mit bløde indre.

Alle de år i folkeskolen, kom der flere og flere lag på. Jeg lukkede mig mere og mere og var er nemt mobbeoffer. Jeg turde tit ikke at sige noget og når jeg endelig gjorde, så var jeg så usikker at min stemme var så tynd og lav at ingen kunne høre mig. Undtagen dem der omtalte mig i 3. person: Hør, hun kan godt sige noget.

Da matematiklæreren også begyndte at nedgøre mig, fik jeg printet ind i min sjæl at den type voksen, sådan en rigtig autoritet, kun ville mig ondt og ville nedgøre mig. Så blev det en ubevidst strategi at jeg skulle undgå den slags autoriteter så meget som muligt. Klogt nok dengang som ren overlevelse. Men nu holder det bare ikke en meter!

Jeg er imellemtiden selv blevet voksen, selvom det nogle gange ikke føles sådan. Jeg har brugt mange mange år på at hele barndommens sår efter mobberierne. Nogle dage har sårene fat i mig, men de fleste dage heldigvis ikke mere. Men pludselig kommer det op igen. Som i dag. Som om jeg bliver mobbet og angrebet igen hvis jeg ringer til en jeg ikke kender.

Nogle gamle mønstre er simpelthen så uhensigtsmæssige at det kommer til at fylde alt for meget. Og faktisk hæmme ens liv. Jeg vil enormt gerne være voksen og føle mig hel og stærk og ikke være bange for at blive gjort til grin hvis jeg laver en fejl – og jeg er på vej.

For at hjælpe mig selv til at hele, vil jeg forestille mig at jeg kikker på mig selv som lille 5,5 årig. Jeg tager hende op på skødet. Jeg stryger hende over håret og krammer hende tæt ind til mig. Jeg fortæller hende hvor dejlig hun er. At hun gerne må være følsom, være langsom, være eftertænksom, være introvert, være bange for de voksne. Jeg elsker hende som hun er. Hun behøver ikke at lave sig om længere. Hun behøver ikke at være bange for de voksne for jeg passer på hende. Hun kan slappe af og være sig selv og hun kan sagtens smide hendes skjold mod autoriteter. For jeg passer på hende og jeg skal nok snakke med dem. Det behøver hun ikke.

Jeg trøster hende. Jeg trøster mig. Mit indre lille sårede barn. Jeg er på vej til at elske mig selv og mine stille og følsomme sider. For jeg behøver ikke at lave mig om længere. Jeg har lov til at være i verden som jeg er. Som hele mig. Selvom samfundet ikke hylder min type, så er jeg mig! Det kommer der sikkert et andet indlæg ud af …

This Post Has 59 Comments
 1. Woah! I’m really digging the template/theme of this website. It’s simple, yet effective. A lot of times it’s tough to get that “perfect balance” between superb usability and visual appearance. I must say you have done a awesome job with this. In addition, the blog loads super fast for me on Chrome. Excellent Blog!

 2. Коллеги, если Вы в поиске информации
  про как купить ссылки из социальных сетей или про сколько нужно купить ссылок – то добро пожаловать к нам на
  вебсайт – http://7caitop.com/home.php?mod=space&uid=284589&do=profile – и узнайте больше актуальной информации про как купить ссылки
  в твиттер или про как купить ссылки в яндексе.
  Только самая свежая и настоящщая информация про каторга и ссылка купить, а также
  про sape купить вечные ссылки и про как
  купить региональные ссылки.

  Мы полюбому рады тому кто действительно ищет в помощи и ищет про купить ссылку из твиттера или про купить ссылки с картинок.
  Наши специалисты расскажут Вам только про купить ссылки блогуна а также про вечные ссылки для сайта купить .

  Если у Вас есть какие-либо вопросы Вы всегда можете задать их через форму обратной связи у нас на сайте про купить ссылки на сайт
  . Поспешите и получите бонус на все наши услуги.

  Мы гарантируем качество и безупречное исполнение всех ваших пожеланий.

  Только на нашем веб сайте вы
  сможете найти про как купить
  хорошие ссылки , а также про купить 1000
  ссылок .
  Мы сотрудничаем с лучшими специалистами, которые расскажут Вам про купить ссылку за руб или про
  как купить ссылки в гогетлинкс.

  Вы сможете получить наиболее актуальную консультацию
  про как куплю ссылки или про купить клики по ссылкам.

  Только лучшие профессионалы, которые помогут Вам вывести свой сайт на лучшие позиции.
  Также узнаете больше про купить ссылки правильно а также про
  в сапе купить ссылки.
  Мы предлагаем наиболее качественную услугу в интернет по
  где лучше купить ссылки на сайты или по как купить ссылок.
  Мы предоставляем гарантии.
  Вы поулчите опытный подход к купить ссылки на поставщиков одежды или к
  купить ссылки тюмень.

  Наш сайт: http://www.samridhisocialhelp.in/uncategorized/%d1%87%d1%82%d0%be-%d0%b1%d1%8b-%d0%ba%d1%83%d0%bf%d0%b8%d1%82%d1%8c-%d1%81%d1%81%d1%8b%d0%bb%d0%ba%d0%b8-%d0%bd%d0%b0-%d1%81%d0%b0%d0%b9%d1%82/ ::
  как купить ссылки для продвижения сайта на гугл
  https://n-sb.org/wiki/index.php?title=%D0%9A%D1%83%D0%BF%D0%B8%D1%82%D1%8C_%D0%A1%D1%81%D1%8B%D0%BB%D0%BA%D1%83_%D0%A7%D0%B5%D0%B1%D0%BE%D0%BA%D1%81%D0%B0%D1%80%D1%8B ::
  купить текст ссылки форум

  Наши Теги: купить биржа вечных ссылок, купить
  вечную ссылку биржа, купить ссылку для сайта что это, где купить живые ссылки, руки купить
  ссылки для, как купить ссылку картинку, xiaomi mi
  band 2 купить на aliexpress дешево ссылка,
  куплю ссылки с главной страницы.

  А также узнайте больше про купить ссылку в гогетлинкс
  и про купить ссылки на видео.
  Доброго Вам дня
  Thx

 3. друзья, если Вы в поиске информации
  про купить ссылку дешево или про
  как купить много ссылок – то заходите к нам на
  вебсайт – https://genesisblock.one/index.php/User:AlejandraAquino – и узнайте
  больше необходимой информации про купить ссылку на
  трастовом сайте или про купить ссылку недвижимости.

  Только самая нужная и настоящщая информация про обратные ссылки купить, а также про как купить качественные ссылки для сайта
  и про как правильно купить
  ссылки на сайте.

  Мы реально рады тому кто действительно ищет в помощи и ищет
  про купить сайт биржа ссылок или про
  купить ссылку с facebook. Наши профессионалы расскажут
  Вам только про купить дешевые ссылки на сайты
  а также про где купить постоянные ссылки
  .
  Если у Вас есть какие-либо вопросы Вы всегда можете задать их через форму обратной связи у нас на портале
  про куплю ссылки покупаем . Торопитесь и получите бонус на все
  наши услуги.
  Мы гарантируем качество и великолепно исполнение всех ваших пожеланий.

  Только на нашем интернет портале вы сможете найти про купить внешние ссылки на сайт ,
  а также про купить ссылку .
  Мы сотрудничаем с лучшими специалистами,
  которые расскажут Вам про купить ссылку на сайт за 5 рублей или про как купить переходы по ссылке.
  Вы сможете получить наиболее
  актуальную консультацию про купить контекстные ссылки или про купить ссылки блогуне.

  Только лучшие профессионалы, которые
  помогут Вам вывести свой сайт на лучшие
  позиции. Также узнаете больше про купить ссылки с порно а
  также про купить ссылку биржа.

  Мы предлагаем наиболее качественную услугу в интернет по книга бродский в ссылке купить или по купить ссылку на бирже.

  Мы предоставляем гарантии.
  Вы поулчите опытный подход к вечные ссылки купить sape или к купить ссылки навсегда.

  Наш сайт: http://isfap-sn.com/index.php/component/k2/itemlist/user/109548 :: купить ссылки для продвижения сайта форума
  https://celltherapy.wiki/User:JDFVance494 :: куплю ссылки на любых сайтах

  Наши Теги: каторга и ссылка купить, куплю ссылки
  на адалт сайтах, не могу купить ссылку на гогетлинкс, купить ссылку на ротапост,
  купить платную ссылку на, сколько стоит купить ссылку, купить на всегда ссылку на сайт, биржа вечных ссылок купить.

  А также узнайте больше про купим ссылки на
  вашем сайте и про купить ссылки с форума.

  Доброго Вам дня
  Thx

 4. Hey I know this is off topic but I was wondering if you knew of any widgets I could add to my blog that automatically tweet my newest twitter updates.
  I’ve been looking for a plug-in like this for quite some time and was hoping maybe you would have some experience with something like this.
  Please let me know if you run into anything. I truly enjoy reading your blog and
  I look forward to your new updates. https://npseniorliving.com/communities/roseville/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *