skip to Main Content
Skriv til hej@nanak.dk eller ring 29923777

Glutenfri æbleskiver – mums

Jeg fandt opskriften på denne dejlige hjemmeside: www.madforlivet.com og siden jeg så den opskrift, har jeg været på udkik efter en æbleskivepande. En rigtig gammel støbejerns-en. Er ikke meget for slip let og den slags ? En af de gode ting ved at blive 40 (!) er at jeg fik en del “voksen-gaver” og den ene var en æbleskivepande i støbejern. Den er virkelig tung.

Jeg gik i gang i lørdags og det bliver ikke sidste gang. For det første var det rigtig sjovt at lave, og så smagte de virkelig dejligt (og mættede helt enormt) Men det bedste var at de minder mig så utrolig meget om min elskede farmor det altid lavede bjerge af æbleskiver! <3

Her er hvad der skal bruges:

3 æg

½ tsk. natron

½ tsk. bagepulver

Reven skal af 1 citron (kan udelades)

200 g groft rismel

80 g majsstivelse fx. maizena

20 g kokossukker eller rørsukker

½ tsk. uraffineret salt

1 tsk. koriander

1 tsk. kardemomme eller korn fra 4-5 stødte kardemommekapsler

1 tsk. vanilllepulver eller korn fra ½ stan vanille

1 spsk. loppefrøskalller, Husk eller Skallin

½ l. rismælk

50 g smeltet, gammeldags kærnet smør

Gammeldags kærnet smør eller jomfrukokosolie til bagning

Der stod i opskriften at der blev ca 20, men jeg tror jeg lavede over 35!

Sådan her laves dejen:

Dejen røres med håndmixer eller på maskine. Æggehviderne skilles fra blommerne, og hviderne piskes stive med natron og gemmes til senere. Citronskallen rives fint (jeg brugte ikke citronskal, var bange for at børnene ikke kunne lide æbleskiverne. Måske prøver jeg næste gang) og mel  (rismel, loppefrøskaller og maizena) afvejes og blandes med sukker, salt og krydderier.

Æggeblommer, rismælk og smeltet smør kommes i røreskålen og melblandingen tilsættes under omrøring. Dejen har godt af at hvile lidt. Æggehviderne vendes forsigtigt i lige inden bagning.

Panden opvarmes og der kommes lidt smør eller kokosolie i hvert hul inden det fylde ¾ med dej. Når æbleskiverne begynder at størkne, kan du vende dem ½ omgang med en stegegaffel eller strikkepind. Jeg havde ikke nogen strikkepind eller stegegaffel, men brugte en trætandstik (kan ikke anbefales – jeg må se om jeg kan få fat i en strikkepind til næste gang – og det bliver snart) ?

God fornøjelse.

Skriv gerne en kommentar nedenunder eller del på de sociale ?

Back To Top
Verified by MonsterInsights