skip to Main Content
29923777 hej@nanak.dk

De lækreste glutenfri boller

Her er en opskrift jeg har fået anbefalet fra glutenfriefristelser. Det er de lækreste glutenfrie boller jeg nogensinde har smagt og bagt. Så luftige og lækre! Mhh. Jeg har købt den fine glutenfrie melblaning fra Finax i Rema 1000. Jeg skal også prøve den grove. Det er bare lidt mærkeligt at Finax ikke har skrevet på pakken, at det er majsmel det meste består af. Det står på deres hjemmeside…

Her er opskriften:

God fornøjelse og velbekomme ?

Grunddej:

60 g hørfrø
50 g solsikkefrø
50 g sesamfrø
50 g græskarkerner
Frøene sættes i blød 1 time med 2½ dl kogende vand.
700-800 g glutenfri mel (varierer efter meltype)
5 dl mælk eller vand
2 æg (eller 1 dl vand)
50 g gær
¾ dl olie
2 spsk sukker
2 tsk salt
2 dl reven gulerod eller rå reven kartoffel, eller kogte blendede kikærter
30 g fiber husk (loppefrøskaller)

Gæren udrøres i den håndvarme væske, fiber husk tilsættes og røres grundigt. Lad det stå 5 min til husk’en er geleret. De udblødte frø og de resterende ingredienser (hold lidt af melet tilbage, brug kun ca 600 g) kommes i en røremaskine og røres i 10 min. Lad dejen hvile i ca 10 min., (dejen sætter sig og bliver mere fast når den hviler et øjeblik) mærk så på konsistensen, dejen skal have samme konsistens som frikadellefars, og lige akkurat kunne holde faconen til boller, hvis dejen er for tynd bliver de falde, og hvis for tyk bliver bollerne tørre. Hæld nu resten af melet i, hvis nødvendigt, lidt efter lidt mens du rører, til du har den rette konsistens. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse. Tænd ovnen på 200 grader(varmluft). Dejen skal ikke slås ned. Tag dejen op med en våd ske, og form boller eller flutes med hænderne, som du dypper i vand. Der bliver ca. 24 boller fordelt på to plader. Lad dem hæve yderligere ca 10 min. Bag begge plader samtidig, efter ca 10 min byttes pladerne, så alle boller bliver let gyldne. Bagetid i alt ca. 20 min. Afkøl bollerne på en rist, og komme dem straks derefter i fryseren (altså dem der ikke bliver spist med det samme).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *