skip to Main Content
Skriv til hej@nanak.dk eller ring 29923777

Vildt lækre og knasende pebernødder uden hvede og mælk

I juletiden kan det godt være lidt af en udfordring at undgå hvede, mælk og sukker. Nogle gange går jeg på kompromis og spiser lidt af det. Men jeg reagerer ret kraftigt på hvede, så hvede er nr. 1 på listen over det jeg helst undgår – også i julen.

Det er lidt nemmere at undgå hvis jeg kan erstatte f.eks. pebernødder med noget andet. I længden er det rigtig mange klementiner jeg får spist. Men jeg har denne jul eksperimenteret med vaniljekranse, brunkager og pebernødder.

I dag fandt jeg en super opskrift på pebernødder. Jeg erstattede hvedemel med andet mel og tilføjede lidt.

pebernødder glutenfri vegansk

Her er min opskrift:

125 g økologisk smør eller vegansk smørbar

125 g kokospalmesukker

1/2 tsk. stødt ingefær

1/2 tsk. kanel

1/2 tsk. hvid peber (sort er også ok)

1/2 tsk. kardemomme

1/2 tsk. stødt nelliker

1/2 tsk. fint himalayasalt

1/2 tsk. bagepulver

1/2 tsk. natron

1/2 dl sojafløde

250 g mel, en blanding af rismel, majsmel og maizena. Ca 1/3 af hver

Smelt smør og pisk det sammen med kokossukker. Pisk soyafløde i.

Bland mel og krydderier og resten af ingredienserne i en skål først og derefter pisk sammen med smørblandingen.
Rul dejen og skær små stykker af og læg på pladerne (Der er dej nok til to plader). Eller rul alle pebernødderne i hånden. Dejen kan godt klistre lidt. Tag evt. lidt vand på fingrene, så rulles de bedre. De skal være mindre end man lige tror.

Ovnen varmes op til 200 gr. (varmluft) og pebernødderne bages i 10 min. Hold løbende øje med dem så de ikke bliver for brune. Tag dem ud og lad dem køle på en rist.

Nyd!!

Back To Top
Verified by MonsterInsights