Jeg har ikke tal på hvor mange gange jeg har bagt…
Dadel/kokos kugler (velfortjente fredags-kugler)
I flere år har jeg lavet “kugler” efter opskriftet i den første Kernesund familie-bog.
I dag prøvede jeg så at tilføre lidt romessens og de smager jo fantastisk! Jeg er vild med dem uden romessens, men de her er en rigtig lækker variation.
De smager faktisk som romkugler.
Jeg laver altid dobbelt potion, fordi man alligevel har gang i maskinen og de bliver spist så hurtigt. I opskriften herunder er det målene for en dobbelt portion.
De bliver bedst og nemmest at forme hvis man finde bløde dadler. Dem fra Urtekram er lidt for tørre.
Hvis man blander halv “tørre” dadler fra Urtekram og halv bløde dadler kan de tørre lige gå.
Men kuglerne bliver lækrest hvis man er heldig at finde bløde dadler. Ved juletid kan man tit på dem. F.eks. i IRMA.
Men de har sten i, og der skal man chekke hver eneste. Jeg har prøvet at overse en og det brød blenderen sig ikke om!
Ingredienser:
200 gr. dadler
15 gr. kakao (uden sukker) økologisk fra Urtekram eller en anden ren kakao uden sukker
30 gr. kokosmel
en knivspids vanilie uden sukker. Økologisk.
Hvis man bruger “tørre” dadler skal der også kokosolie – gerne med smag i.
Hvis man bruger bløde dadler bliver kuglerne faktisk ret lækre og fugtige uden brug af kokosolie.
Så kan man også spare lidt på kalorierne, hvis man ellers tænker på den slags.
Der kan i hvert fald godt ryge en del indenbords her i familien!
Blend det hele (det er noget klistret stads, så brug en stærk blender) og form dem som kugler i hånden. Rul dem i kokosmel, og de er klar til servering.
Prøv at putte en smule romessens i eller 1 dr. peppermunte i. mums!!
Velbekomme. Det tager i hvert fald min chokoladetrang!! (for det meste) ?